Indlægget Er det nu du skal omlægge dit lån? blev først udgivet på Uvildig Økonomisk Rådgivning | Finansoptimering.
]]>Renten ligger nemlig fortsat i et lavt niveau, på trods af at den er steget på det seneste. Lige nu giver realkreditinstitutterne tilbud på fastforrentede lån i såvel 1% obligationen (ca. kurs 97,5 med afdrag) og 0,5% obligationen (ca. kurs 94 med afdrag).
Vi anbefaler p.t. at benytte 1%-lånet pga. det mindre kurstab, og større likviditet i obligationsserien. Men ønsker du at spekulere i en konverteringsgevinst ved rentestigninger, er det 0,5% lånet du skal vælge, da dette er det mest kursfølsomme.
Næste frist for rettidig opsigelse af dit fastforrentede lån er 30. april, men det kan være en god idé, hurtigst muligt at få alt det formelle på plads i banken, så du er klar til at tage den endelige beslutning.
Som altid, kan det være en god idé at gøre sig klart, hvilket lån der passer bedst ind i ens egen økonomi.
Den faste rente er fortsat meget lav, men der kan være gode grunde til alligevel at vælge variabel rente. Det kan for eksempel være, at man planlægger at flytte inden for en kendt tidshorisont, og man kan så risikofrit vælge variabel rente med en løbetid der passer til tidshorisonten. Det kan også bare være, at man har så god en økonomi, eller så beskedent et lån, at eventuelle fremtidige rentestigninger ikke er et problem, og historisk har det jo vist sig at være billigst at have variabel rente.
Den effektive rente efter skat er ca. eksempelvis 0,9 procentpoint lavere på et f5-lån set i forhold til et fastforrentet lån, svarende til en besparelse på kr. 56.000 over den 5-årige periode pr. lånt milion..
Det kan i forbindelse med en omlægning være en god idé at få vurderet ejendommen på ny, da en eventuel værdistigning kan resultere i en lavere bidragssats.
Som udgangspunkt anbefaler vi hos Finansoptimering for øjeblikket, at man vælger lån med fast rente, eller variabel rente med binding, minimum 3 år, og at man modtager rådgivning inden valget træffes.
Indlægget Er det nu du skal omlægge dit lån? blev først udgivet på Uvildig Økonomisk Rådgivning | Finansoptimering.
]]>Indlægget Har du indbetalt for meget til PENSION i 2018? blev først udgivet på Uvildig Økonomisk Rådgivning | Finansoptimering.
]]>Det er dog også vigtigt at være opmærksom på, om du – ligesom mange tusinde andre – er kommet til at indbetale for meget til ratepension.
Udgangspunktet er i så fald, at du ikke får fradrag for indbetalinger over kr. 54.700, mens udbetalingen beskattes fuldt ud.
Altså ikke en særlig god forretning.
Du har dog mulighed for enten at få tilbagebetalt det beløb der ligger over grænsen, eller alternativt få beløbet overført til en livrente, ved at udfylde en blanket hos Skat, se nedenstående link:
Anmodning om tilbagebetaling eller overførsel efter PBL § 21 A
Indlægget Har du indbetalt for meget til PENSION i 2018? blev først udgivet på Uvildig Økonomisk Rådgivning | Finansoptimering.
]]>Indlægget TJEN PENGE PÅ DIN RESTSKAT! blev først udgivet på Uvildig Økonomisk Rådgivning | Finansoptimering.
]]>Langt de fleste danskere har på nuværende tidspunkt været inde hos SKAT for at tjekke årets ”lottokupon”. Spændingen er dermed udløst for alle danskere, men ikke alle har fået gevinst.
Er du en af de, der står tilbage med røde tal på årsopgørelsen og krav om efterbetaling, bør du gøre det straks. Hvis du har frie midler. Ellers må der regnes lidt på det.
SKAT påregner – ikke fradragsberettigede – renter og gebyrer i følgende tempo:
-rente 2,2 pct i perioden 1. jan – 1. juli
-procenttillæg 4,2 pct efter 1. juli
-fast tillæg kr 210,- hvis du ønsker restskat indregnet i forskudsopgørelsen
Nominelt kan rentetillæggene måske synes små, men forrentningen ved at indfri din gæld nu, svarer til mellem 4 og 8 gange det afkast du p.t. maksimalt kan få af dit kontante indestående.
Så hvis pengene til betalingen allerede er til rådighed og står på en almindelig lønkonto eller lignende, er det en fordel at betale din restskat hurtigst muligt.
Gevinsten er lige til at samle op – og har yderligere den fordel, at du slipper for at bruge energi på at tænke på din restskat Lidt efter samme overvejelse som hvis man får en fartbøde. Ude af øje, ud af sind, hvis man indbetaler straks.
Har du ikke frie midler, skal der regnes lidt på det, men har du mulighed for at låne til en fornuftig rente (3- 6%) kan det i mange tilfælde stadig betale sig at indfri din restskat, da disse renter er fuldt fradragsberettigede.
Så når nu du kan slå to fluer med et smæk, ved både at tjene penge og samtidig slippe for spekulationer, er det måske en overvejelse værd at betale din restskat nu.
Har du spørgsmål til restskat, fradrag eller andet, så kontakt os endelig.
Indlægget TJEN PENGE PÅ DIN RESTSKAT! blev først udgivet på Uvildig Økonomisk Rådgivning | Finansoptimering.
]]>Indlægget Tilbagetrækning – det er dit eget valg! blev først udgivet på Uvildig Økonomisk Rådgivning | Finansoptimering.
]]>Der tales for tiden meget om, hvornår danskerne må gå på pension – hvormed menes folkepension, dvs det tidspunkt, hvorfra man modtager offentlige ydelser. Men hvorfor ikke vende problemstillingen fuldstændigt på hovedet?
Hvorfor ikke selv tage stilling til, hvornår du ønsker at gå på pension?
Muligheden for selv at vælge tilbagetrækningsalder er et reelt valg, som langt de fleste danskere med orden i økonomien kan planlægge frem til. Det kræver blot en række aktive beslutninger og ikke mindst en samlet strategi for planlægning af økonomien i årene op til.
Derfor inviterer Finansoptimering nu til et foredrag, der helt specifikt handler om, hvordan man får planlagt den optimale pensionstilværelse for sig selv. På et tidspunkt, der passer dig.
På foredraget vil følgende emner blive behandlet, hvorefter der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål:
Hvornår vil du gå på pension?
– det økonomisk overblik, forpligtelser & forbrug
Pensionsprodukter i snæver forstand
– Ratepension
– Livrente
– Aldersopsparing
Få mest muligt ud af dine pensioner
– Minimer dine omkostninger
– Spar rigtigt op
– Minimer modregning
– Optimal udbetaling af dine pensioner
Pensionsopsparing i bred forstand
– Optimer friværdi: Har du de rigtige lån
– Optimer frie midler: Hvordan opnås et godt afkast
– Optimer evt. egen virksomhed: Fordele der kan udnyttes.
Økonomiske valg
– I hvilken rækkefølge skal formuen bruges?
– Overblikket (igen)
– Hvornår kan du gå på pension?
Vi forventer at mødet tager ca. 1 – 1½ time afhængigt af spørgelysten.
Der er et begrænset antal pladser med et max. antal deltagere på 10-12 personer per aften, og der tilmeldes efter først-til-mølle princippet.
Tirsdag, 26. februar, kl. 19:00
Onsdag, 6. marts, kl. 19:00
Torsdag, 7. marts, kl. 19:00
Mødet afholdes på FinansOptimerings adresse,
Skættekæret 7, 2840 Holte
Vel mødt!
Indlægget Tilbagetrækning – det er dit eget valg! blev først udgivet på Uvildig Økonomisk Rådgivning | Finansoptimering.
]]>Indlægget Pensionafkastet – 2018 i minus! blev først udgivet på Uvildig Økonomisk Rådgivning | Finansoptimering.
]]>Vi har hos FinansOptimering løbende kommenteret på udviklingen på vores Facebook og LinkedIn sider, men samler det hele op i et mere udtømmende format med problemstillingen ved det aktuelle fald på aktiemarkedet.
Ekstrabladet noterede sig ganske dramatisk 21. januar 2019 med overskriften “pensionschok – tæsk til dine penge” at udviklingen på aktiemarkedet har betydet negative afkast for pensionsopsparinger med markedsrente. Artiklen er baseret på en undersøgelse i Børsen af samme dato, hvor gennemgangen af en række pensionsselskabers resultater for 2018 afslørede minus for mange. Overskriften her var, at giver det anledning til uro i maven, er det måske tid at tænke nyt – at skifte strategi.
Hos FinansOptimering vil vi gerne anbefale at tage et roligt overblik – det er sjældent en god idé at skifte strategi, under en aktuel nedtur. Og spørgsmålet om strategi skal i virkeligheden helt grundlæggende afstemmes efter en lang række individuelle parametre for din økonomi herunder ønsket horisont for tilbagetrækning. Der sker nemlig ofte det i faldende markeder, at man glemmer at se sit afkast som et gennemsnit over årene, men udelukkende fokuserer på det seneste eller de seneste års dårlige afkast. Eksempelvis er de danske aktier faldet med ca. 9% det seneste år men har i gennemsnit haft et afkast på mere end 12% de seneste 7 år. Men så er der naturligvis også din personlige risikovillighed – eller måske mere korrekt, stresstærskel – ved udsigten til de dyk, et markedsrente pensionsprodukt nødvendigvis også kan have. At det hele udligner sig over tid kræver nogle gange is i maven. Og har man ikke det, er det indlysende bedre med en mere sikker placering af pensionsmidlerne.
Der er flere produkter at vælge imellem hos selskaberne, og dermed flere måder at påvirke din risiko og dit afkast:
– vælg gennemsnitsrente: Her får du lav, men sikker rente
– vælg markedsrente: Her følger du markedsudviklingen – større afkast, men også risiko for dyk undervejs
– vælg markedsrente med egen strategi: Her vælger du blandt udbudte optioner, for egen risiko
– suppler med passivt forvaltede fonde (ETF/indexfonde): Lave omkostninger og afkast følger index
Hvis man ønsker lav risiko, vil et gennemsnitsrente produkt for mange være den rigtige løsning, men man skal være opmærksom på, at man så kan gå glip af et højere afkast, når aktiemarkedet stiger. Hvilket det jo altså også kan gøre.
Står man selv for sin placering er man nødt til løbende selv at forholde sig til, om placeringen matcher ens tidshorisont og ønske om risiko. Supplerende kan for fuldstændighedens skyld nævnes passivt forvaltede fonde som et oplagt alternativ for placering af såvel pensionsmidler som frie midler.
Forskellen i tidshorisont bør grundlæggende afspejle sig i strategi, dvs. sammensætningen af pensionsopsparingen, med en højere andel af aktier, jo længere man har til pensionering. Dette sker i pensionsselskaberne ofte helt automatisk, idet de såkaldte livscyklus produkter justerer andelen af aktier i takt med at man bliver ældre.
Samlet om parametre for risikovillighed gælder det altså om at overveje:
– Hvor længe er der til pensionering
– Hvilket produkt er der tale om (aldersopsparing, ratepension eller livrente)
– Hvornår ønsker man at lade pensionen komme til udbetaling, og over hvor mange år
Det sidste giver sig selv for livrenter og aldersopsparing, men ratepensioner kan i dag udbetales over 10-30 år. Det optimale udbetalingstidspunkt og den optimale udbetalingsperiode er vigtig for fastlæggelse af den optimale strategi, og afhænger blandt andet af pensionernes størrelse, opsparing i frie midler, friværdi, ønsket levestandard, skattemæssige forhold m.v.
Endeligt er der jo spørgsmålet om HVORNÅR du ønsker at gå på pension. I vore dage vælger flere og flere at detailplanlægge uafhængigt af folkepensionsalderen (dvs tidspunktet for offentlige ydelser). Det er ikke naturgivent at følge tidspunktet for offentlige ydelser, mange har reelt mulighed for at planlægge tilbagetrækning, med egenfinansiering de første år af pensionisttilværelsen. Den mulighed anbefaler vi ofte, og mange bliver overraskede over, at de reelt har muligheden for at vælge selv!
Har man tilrettelagt sin pensionsopsparing efter sit ønske om risiko og tidshorisont, bør der altså ikke være grund til nervøsitet. Har man ikke, er det selvfølgelig en helt anden sag, og de der rammes hårdest er i dette tilfælde de, der har en markedsrente opsparing med kort tid, til den skal være udbetalt. Og slutteligt, tjek altid – ALTID – de enkelte selskabers omkostninger og gebyrer. Det er en indlysende enkel måde at konvertere besparelser i omkostninger til øgede indbetalinger.
Har du spørgsmål eller kommentarer til indlægget, så kontakt os endelig.
Indlægget Pensionafkastet – 2018 i minus! blev først udgivet på Uvildig Økonomisk Rådgivning | Finansoptimering.
]]>Indlægget Aktiesparekonto – betal mindre i skat af din fortjeneste. blev først udgivet på Uvildig Økonomisk Rådgivning | Finansoptimering.
]]>Fra 1. januar bliver det muligt at foretage dine aktieinvesteringer gennem en aktiesparekonto, hvis formål er, at gøre det nemmere og mere attraktivt for danskerne at investere i aktier.
Aktiekontoen fungerer som et lukket system, hvor der løbende (hvert år) betales 17% i skat af fortjenesten, også selv om den ikke er realiseret, mens tab fremføres til modregning i fremtidige fortjenester, altså en såkaldt lagerbeskatning.
Dette skal holdes om mod de gængse regler for aktiebeskatning, hvor der betales 27% i skat af realiserede gevinster op til kr. 52.900 og 42% af resten, det såkaldte realisationsprincip. Er man gift må man gange med 2.
Man kan maksimalt indsætte kr. 50.000 på aktiesparekontoen i 2019, men hvis der opnås enighed om det i folketinget, er der lukket op for at øge beløbsgrænsen til kr. 200.000 frem mod 2022. I slutningen af hvert år gøres værdien af aktiesparekontoen op, og denne afgør hvor meget der kan indskydes i det efterfølgende år. Har du f.eks. indskudt kr. 50.000 i 2019, og stiger værdien til kr. 60.000 ultimo året, kan du i 2020 indskyde kr. 40.000, hvis det altså vedtages at hæve indskudsgrænsen til kr. 100.000 i 2020. Har du omvendt tab på kr. 10.000 i 2019, kan der indskydes kr. 60.000 i 2020.
Hvor meget kan du så spare?
Nedenstående tabel viser udviklingen i en aktieinvestering på 50.000 over 10 år, afhængig af om aktiekontoen benyttes eller ej. Der er antaget et årligt afkast på 7 %.
år | Aktiesparekonto | Nuværende aktiebeskatning (27%) | Nuværende aktiebeskatning (42%) |
1 | 50.000 | 50.000 | 50.000 |
2 | 52.905 | 53.500 | 53.500 |
3 | 55.979 | 57.245 | 57.245 |
4 | 59.231 | 61.252 | 61.252 |
5 | 62.672 | 65.540 | 65.540 |
6 | 66.314 | 70.128 | 70.128 |
7 | 70.167 | 75.037 | 75.037 |
8 | 74.243 | 80.289 | 80.289 |
9 | 78.557 | 85.909 | 85.909 |
10 | 83.121 | 91.923 | 91.923 |
Slut | 87.950 | 85.301 | 78.047 |
Difference | 2.649 | 9.903 |
Som det ses, afhænger gevinsten af, om man i forvejen investerer i aktier, og om man ville skulle betale 27% eller 42% i skat.
Ligger man til at skulle betale 27% i skat, er gevinsten ved en aktiesparekonto kr. 2.649, mens den ved en beskatning på 42% er kr. 9.903.
Ikke mange penge vil nogle måske mene, men ”mange bække små”, som måske er værd at tage med. Og bliver man enige om at hæve grænsen for indskud til kr. 200.000 kan der pludselig blive tale om store besparelser.
Er du interesseret i at spare penge på dine aktieinvesteringer, bør du henvende dig i din bank og høre nærmere om mulighederne.
Indlægget Aktiesparekonto – betal mindre i skat af din fortjeneste. blev først udgivet på Uvildig Økonomisk Rådgivning | Finansoptimering.
]]>Indlægget Ny prognose: Din pension skrumper! blev først udgivet på Uvildig Økonomisk Rådgivning | Finansoptimering.
]]>-brancheforeningen Forsikring & Pension samt Finans Danmark udgiver ny pensionsprognose
“Vores forventning er, at vi går en tid med lavere afkast i møde. Og det får selvfølgelig konsekvenser for danskernes pensionsopsparinger”, siger formand for det sagkyndige råd, Jesper Rangvid.
De nye pensionsprognoser fra brancheforeningen tager afsæt i ændringen fra de seneste års økonomiske situation med høje afkast. Forventningen er, at vi kommer til at se en periode med lavere afkast. Og lavere afkast påvirker opsparingens størrelse.
Den direkte konsekvens er, at mange vil i værste fald få op til 10 pct mindre udbetalt i pension end de hidtil er blevet stillet i udsigt af pensionsselskabet. Den typiske pensionsmodtager vil få ca 4,5 pct mindre udbetalt. Jo yngre man er, desto større dyk vil man opleve i udbetalingerne i forhold til hvad der tidligere er oplyst.
Desværre er der ingen tvivl om, at nedjusteringen er retvisende.
Afhængigt af, hvilken aldersgruppe og indkomstgruppe man tilhører, er der forskellige påvirkninger og dermed behov for justeringer.
Cheføkonom for Velliv (tidligere Nordea Liv & Pension) peger på de 45-55 årige, som primært berørte, og en gruppe, der bør overveje f.eks. at indbetale ekstra til pensionsopsparingen. Det er samtidigt gruppen med overvægt af større opsparinger.
De samlede råd til denne gruppe er at arbejde mere/blive længere på arbejdsmarkedet, spare yderligere op eller reducere forbruget/omkostningerne.
I den anden ende af skalaen for grupper med mindre opsparinger, påvirkes vilkårene ikke så markant. Her vil et fald i udbetalingen i stort omfang modregnes af tilsvarende større udbetaling fra tillægspension og andre offentlige ydelser.
Under alle omstændigheder er en situation med dyk i pensionsudbetalinger en klar anledning til at se nærmere på:
– et eftersyn af omkostningerne til pensionsordningerne
– et eftersyn af risikoprofil i pensionsordningen
– overvejelse om samlet omkostningsprofil i husstanden set ift justeringen i pensionsudbetalinger
De forskellige strategier – arbejde længere, indbetale yderligere eller reducere omkostninger – bør alle ses under et. Det er ikke indlysende at blive længere end ønsket på arbejdsmarkedet, hvis en privatøkonomisk omlægning kan matche det nye niveau i udbetalingerne.
Sammen med Finansoptimering kan der anlægges en helhedsbetragtning hvor den tryghed, der ligger i at være sikker på de fremtidige vilkår aldrig kan undervurderes. Du er altid velkommen til at kontakte afdelingen tættest på dig for uvildig pensionsrådgivning. Vi sidder altid klar til at hjælpe dig med at gennemgå din pension og skabe et samlet overblik.
Hent prognosen og de ledsagende forudsætninger fra Forsikring og Pension her.
I Berlingske Tidende er en glimrende artikel om sagen, herunder illustration af alderssammenhængen i forhold til nedjustering af afkastet.
Indlægget Ny prognose: Din pension skrumper! blev først udgivet på Uvildig Økonomisk Rådgivning | Finansoptimering.
]]>Indlægget Styrk din privatøkonomi ved at samle dine lån blev først udgivet på Uvildig Økonomisk Rådgivning | Finansoptimering.
]]>Egentlig er det bare et lån, hvor du samler dine eksisterende lån og får færre udgifter. Det betyder ikke, at du slipper for etableringsomkostninger, administrationsgebyrer eller renter, men at du i stedet får bedre overblik over alle dine lån og får en billigere forrentelse. Man undgår derfor at have flere lån, som der skal betales renter af.
Samlelån er lidt specielle. Det er nemlig kun visse lån du kan samle til ét. Har du flere lån uden noget specifikt formål, som for eksempel et forbrugslån eller privatlån, kan du samle dem. Dette indkluderer blandt andet lån som kviklån, minilån, smslån og online kassekreditter. Faktisk kan du også samle dit billån, hvis det er uden sikkerhed. Så længe du ikke stiller nogen materiel sikkerhed i lånene, bør du kunne samle dem.
Hvis du har lån med sikkerhed, kan du ikke samle dem. Her er der tale om realkreditlån, boliglån, andelsboliglån og billån med sikkerhed. Sikkerheden i disse lån er fastlagt på lånet, så det er ikke muligt ændre disse vilkår. Du kan dog søge om refinansiering i banken, hvis du ønsker at omlægge disse lån. Har du et SU-lån, er det desværre heller ikke muligt at samle det, da det er en offentlig udbetaling. Visse private banker tillader heller ikke, at du samler deres lån, selv hvis lånene opfylder ovenstående krav.
Det første du skal gøre, inden du tager et samlelån, er at følge følgende opskrift: Hvem, hvad og hvor meget?
Hvem skylder du penge til?
Find ud af hvilke banker du har lån i, og hvilke lån du vil samle.
Hvad skylder du?
Skab et overblik over hvor meget du egentlig skylder, og hvis du ikke ved det, så kontakt din låneudbyder.
Hvor meget afdrager du pr. måned lige nu?
Få styr på hvor meget du afdrager, så du kan sammenligne med dit nye lån.
Husk også at tjekke dine Årlige Omkostninger i Procent (ÅOP), så du kan sammenligne, hvor store dine omkostninger er årligt i forhold til dit nye lån. Din ÅOP er særlig relevant for samlelån, da du samler flere årlige omkostninger til en samlet omkostning. En samlet årlig omkostning vil typisk være billigere ved et samlelån frem for flere enkelte lån. Grunden til dette er, at på større lån er der oftest færre låneomkostninger, som skal betales. Du vil derfor på længere sigt spare penge på et større samlet lån end flere enkelte lån.
Har du spørgsmål til samlelån, dine egne lån eller andet omkring privatøkonomi, så kontakt os endelig.
Indlægget Styrk din privatøkonomi ved at samle dine lån blev først udgivet på Uvildig Økonomisk Rådgivning | Finansoptimering.
]]>Indlægget Finansoptimering kommer til Fyn! blev først udgivet på Uvildig Økonomisk Rådgivning | Finansoptimering.
]]>Over en lang periode har Finansoptimering i samarbejde med Krifa afviklet gratis kurser i Jylland, hvor du kunne optimere din privatøkonomi, få tips og tricks til økonomien i dagligdagen og få gratis rådgivning i løbet af de forskellige kurser.
Det er med stor glæde, at vi kan fortælle, at Finansoptimering nu aflægger besøg hos Krifa Fyn, hvor vi vil afvikle tre gratis kurser. Kurserne er for Krifa medlemmer, som må tage en ven med gratis. Den gratis ekstra plads må dog gives til alle, uanset om vedkommende er Krifa medlem eller ej.
Jesper Olesen fra Finansoptimering vil være din underviser på alle kurser. Jesper er uvildig økonomisk rådgiver og har stor erfaring fra bl.a. banksektoren og Uvildige.dk. Han er uddannet HD i regnskab, certificeret investeringsrådgiver og arbejder dagligt med at optimere danskernes privatøkonomi. Har du spørgsmål til tilmelding, kurserne, privatøkonomi eller andet, så kontakt os endelig.
Alle kurser afvikles hos Krifa Fyn på Hvilehøjvej 23, 5220 Odense SØ. Kurserne starter kl. 19:00 og slutter kl 21:00.
Vi starter med vores populære kursus om lån. På denne aften får du en dybdegående viden om de lånetyper, der eksisterer. Med denne baggrund bevæger vi os målrettet ind i boliglån, hvor du lærer hvordan og hvornår, du skal omlægge dit boliglån samt hvordan du forhandler prisen på dit boliglån længere ned. Du får en bred viden om, hvilket prisleje renten, kursen og gebyrerne bør ligge i og hvordan rente og kurs hænger sammen.
Du kommer altså hjem med nye kompetencer, der gør, at du kan tage forhandlingerne af boliglånet i egen hånd og med en viden, som kan hjælpe dig til at optimere din privatøkonomi.
Kurset afvikles d. 5. november 2018 fra kl. 19:00 – 21:00. Du er velkommen til at forberede spørgsmål om din økonomi inden kurset starter.
Er dette et kursus for dig, så tilmeld dig og en ven gratis på linket her: Tilmeld dig Finansoptimerings kursus hos Krifa Fyn.
På vores store investeringskursus har du muligheden for at blive skarp på investeringer og strategier. Uanset hvor erfaren du er med investeringer, er du velkommen på dette kursus, og der er plads til dialoger på alle niveauer.
I løbet af aftenen dykker vi ned i, hvordan du får det største afkast af dine frie midler. Herunder starter vi en dialog om, hvorvidt du bør bruge din frie midler til indfrielse af gæld samt hvad kriterierne er, for at placere dine frie midler. Er det f.eks. bedst at spare op i pensionsmidler?
Du lærer hvad forskellen på aktier og obligationer er samt hvordan man lægger en god og solid investeringsstrategi. I forbindelse med strategiundervisningen får du konkrete eksempler på, hvordan en god investeringsstrategi kan se ud.
Efter vores andet kursus er du klædt på til at påbegynde dine egne investeringer. Er du allerede en erfaren investor, vil vores mål være at besvare dine spørgsmål og skabe en god dialog, så du kommer fra kurset med potentiel ny viden, indgangsvinkler og god rådgivning.
Kurset afvikles d. 19. november 2018 fra kl. 19:00 – 21:00. Du er velkommen til at forberede spørgsmål om din økonomi inden kurset starter.
Er dette et kursus for dig, så tilmeld dig og en ven gratis på linket her: Tilmeld dig Finansoptimerings kursus hos Krifa Fyn.
Til vores sidste kursus dykker vi ned i SKAT og pension. Vi starter ud med at gennemgå hvordan din årsopgørelse fra SKAT skal læses korrekt. Herunder lærer du hvilke former for indkomster, der er gængse. Vi kigger også målrettet på hvilke fradrag der medgår i kapitalindkomsten. Når aftenen er omme har du en dybdegående viden om de skattefordele, som du kan drage nytte af.
I løbet af aftenen taler vi også om pension, og du får en viden om hvilke pensionsordninger der findes, og hvad der er specielt ved den enkelte ordning. Desuden ser vi på forskellen mellem arbejdsmarkedspensioner og private pensionsordninger. Du får en viden, der giver dig evnen til at optimere din egen pension, så den passer bedst til dine ønsker og din økonomi.
Kurset afvikles d. 3. december 2018 fra kl. 19:00 – 21:00. Du er velkommen til at forberede spørgsmål om din økonomi inden kurset starter.
Er dette et kursus for dig, så tilmeld dig og en ven gratis på linket her: Tilmeld dig Finansoptimerings kursus hos Krifa Fyn.
Vi glæder os til at se dig til nogle fantastiske aftener med privatøkonomi!
Indlægget Finansoptimering kommer til Fyn! blev først udgivet på Uvildig Økonomisk Rådgivning | Finansoptimering.
]]>Indlægget Hvorfor er det vigtigt at sammenligne lån? blev først udgivet på Uvildig Økonomisk Rådgivning | Finansoptimering.
]]>Er du nået frem til, at det er det rigtige for dig, så bør du sammenligne dine muligheder. Alle låneudbydere online har forskellige parametre at spille på, og det kan være svært at se, hvilke som er passende til netop dig. Nogle gange har disse låneforhandlere det med at skrive nogle ting med småt. Ved at bruge en sammenligningstjeneste, bliver det med småt gjort tydeligere, så du er helt klar over hvad det koster. På den måde er det nemmere som forbruger at vurdere, hvor vidt økonomien kan tåle et lån.
I forbindelse med ovenstående, så kan du altid få hjælp hos din bankrådgiver. Sagen er bare den, at de oftest vil anbefale dig et lån i banken i stedet for – men hvad er forskellen?
I banken kan du typisk få en lavere rente på dit lån, hvilket betyder at det er billigere for dig. Den store hage er dog, at det er en meget langsommelig proces i banken. Her skal du underskrive en lang række dokumenter, oplyse flere informationer i forbindelse med din kreditvurdering og du kan ende med at skulle stille sikkerhed i lånet. Det er altså sværere for dig at realisere dit behov, hvis pengene skal bruges her og nu.
Når du låner penge online, så har du pengene samme dag eller dagen efter. Her stiller du ikke sikkerhed i lånet. Det betyder også at udbyderne løber en større risiko for, om du betaler pengene tilbage igen, hvilket er årsagen til at renten ofte er højere end hos bankerne.
Der er altså fordele og ulemper ved begge scenarier. Men vigtigst af alt, er det altså lettere at overskue onlinemarkedet, end det er at samle tilbud fra flere banker. Du kan nemlig også have forskellige muligheder for banklån.
Er du stadig i tvivl om, hvor meget du egentligt skal betale for dit lån, så bør du regne det ud. Med en låneberegner får du hurtigt overblikket over, hvad dine samlede omkostninger ligger på og den månedlige ydelse. Så får du de bedste forudsætninger for at forberede dig og budgettet på det lån der tages.
Når du kender de samlede omkostninger, har du også bedre mulighed for at justere dit forbrug i fremtiden. Så ved du hvad der skal være plads til hver måned i budgettet.
Har du spørgsmål til lån, privatøkonomi eller kunne du tænke dig at få undersøgt, om du kan spare penge ved at omlægge dine lån, så kontakt endelig Finansoptimering. Vi sidder klar til at hjælpe
Indlægget Hvorfor er det vigtigt at sammenligne lån? blev først udgivet på Uvildig Økonomisk Rådgivning | Finansoptimering.
]]>