20 mar 2019

TJEN PENGE PÅ DIN RESTSKAT!

0 Kommentarer

Hvornår er det mest optimalt at betale restskat?

Langt de fleste danskere har på nuværende tidspunkt været inde hos SKAT for at tjekke årets ”lottokupon”. Spændingen er dermed udløst for alle danskere, men ikke alle har fået gevinst.finansoptimering, restskat, skat, fradrag, privatøkonomi, økonomi, familie, opsparing

Er du en af de, der står tilbage med røde tal på årsopgørelsen og krav om efterbetaling, bør du gøre det straks. Hvis du har frie midler. Ellers må der regnes lidt på det.

SKAT påregner – ikke fradragsberettigede – renter og gebyrer i følgende tempo:

-rente 2,2 pct i perioden 1. jan – 1. juli
-procenttillæg 4,2 pct efter 1. juli
-fast tillæg kr 210,- hvis du ønsker restskat indregnet i forskudsopgørelsen

Nominelt kan rentetillæggene måske synes små, men forrentningen ved at indfri din gæld nu, svarer til mellem 4 og 8 gange det afkast du p.t. maksimalt kan få af dit kontante indestående.

 Så hvis pengene til betalingen allerede er til rådighed og står på en almindelig lønkonto eller lignende, er det en fordel at betale din restskat hurtigst muligt.

Gevinsten er lige til at samle op – og har yderligere den fordel, at du slipper for at bruge energi på at tænke på din restskat Lidt efter samme overvejelse som hvis man får en fartbøde. Ude af øje, ud af sind, hvis man indbetaler straks.

Har du ikke frie midler,  skal der regnes lidt på det, men  har du mulighed for at låne til en fornuftig rente (3- 6%) kan det i mange tilfælde stadig betale sig at indfri din restskat, da disse renter er fuldt fradragsberettigede.

Så når nu du kan slå to fluer med et smæk, ved både at tjene penge og samtidig slippe for spekulationer, er det måske en overvejelse værd at betale din restskat nu.

Har du spørgsmål til restskat, fradrag eller andet, så kontakt os endelig.

[top]