09 okt 2018

Hvorfor er det vigtigt at sammenligne lån?

0 Kommentarer

Lånemarkedet er noget af en jungle at finde rundt i. Det kan være svært at overskue om et lån er dyrt, og om du har råd til det. Derfor bør man altid sammenligne de muligheder man har, og få hjælp til det, så du kan få den billigste løsning. Som udgangspunkt, bør man ikke låne penge bare for sjov – det er simpelthen for dyrt for din økonomi. Men står du i en situation, hvor du har en uforudset udgift, som ikke er en del af budgettet, bør du overveje det. Det kan også være at der er opstået en anden situation, hvor du skal bruge penge mere akut. Her kan du altså afdrage over en længere periode, for at brede udgiften ud.finansoptimering, bolig, økonomi, uvildig, økonomisk, rådgivning, renter, lån, realkreditlån, bidragssatser, løbetid, økonomi, privatøkonomi

Er du nået frem til, at det er det rigtige for dig, så bør du sammenligne dine muligheder. Alle låneudbydere online har forskellige parametre at spille på, og det kan være svært at se, hvilke som er passende til netop dig. Nogle gange har disse låneforhandlere det med at skrive nogle ting med småt. Ved at bruge en sammenligningstjeneste, bliver det med småt gjort tydeligere, så du er helt klar over hvad det koster. På den måde er det nemmere som forbruger at vurdere, hvor vidt økonomien kan tåle et lån.

Sammenlign lån online her »

Lån online vs. lån i banken

I forbindelse med ovenstående, så kan du altid få hjælp hos din bankrådgiver. Sagen er bare den, at de oftest vil anbefale dig et lån i banken i stedet for – men hvad er forskellen?

I banken kan du typisk få en lavere rente på dit lån, hvilket betyder at det er billigere for dig. Den store hage er dog, at det er en meget langsommelig proces i banken. Her skal du underskrive en lang række dokumenter, oplyse flere informationer i forbindelse med din kreditvurdering og du kan ende med at skulle stille sikkerhed i lånet. Det er altså sværere for dig at realisere dit behov, hvis pengene skal bruges her og nu.

Når du låner penge online, så har du pengene samme dag eller dagen efter. Her stiller du ikke sikkerhed i lånet. Det betyder også at udbyderne løber en større risiko for, om du betaler pengene tilbage igen, hvilket er årsagen til at renten ofte er højere end hos bankerne.

Der er altså fordele og ulemper ved begge scenarier. Men vigtigst af alt, er det altså lettere at overskue onlinemarkedet, end det er at samle tilbud fra flere banker. Du kan nemlig også have forskellige muligheder for banklån.

Brug en beregner

Er du stadig i tvivl om, hvor meget du egentligt skal betale for dit lån, så bør du regne det ud. Med en låneberegner får du hurtigt overblikket over, hvad dine samlede omkostninger ligger på og den månedlige ydelse. Så får du de bedste forudsætninger for at forberede dig og budgettet på det lån der tages.finansoptimering, obligationer, huslån, rente, periode, uvildig, økonomisk, rådgivning, privatøkonomi

Når du kender de samlede omkostninger, har du også bedre mulighed for at justere dit forbrug i fremtiden. Så ved du hvad der skal være plads til hver måned i budgettet.  

Hos Finansoptimering handler det om DIN økonomi

Har du spørgsmål til lån, privatøkonomi eller kunne du tænke dig at få undersøgt, om du kan spare penge ved at omlægge dine lån, så kontakt endelig Finansoptimering. Vi sidder klar til at hjælpe 

[top]