19 jun 2017

Uvildig økonomisk rådgivning gav bonus: Rikke og René sparer tusindvis af kroner

0 Kommentarer

Rikke og René valgte uvildig økonomisk rådgivning og har ryddet op i deres økonomi. Nu sparer de tusindvis af kroner hver måned.

I samarbejde med den uvildige økonomiske rådgiver Jesper Olesen fra firmaet Finansoptimering har Rikke og René Søholm omlagt lån i huset og har ryddet op i pensions- og forsikringsordninger. Det betyder, at de nu har mere end 3000 kr. mere til dem selv hver måned.

For at få et overblik over deres økonomi kontaktede Rikke og René Søholm den uvildige økonomiske rådgiver Jesper Olesen fra Finansoptimering. Ved at analysere deres økonomiske situation har Jesper Olesen sørget for, at deres rådighedsbeløb er steget med 3000 kr. om måneden, og lige så vigtigt er det, at han har givet familien et overblik, der betyder, at parret kender deres økonomi i mange år fremover.

Rikke og René Søholm er midt i 40´erne og har tre børn på 11, 16 og 19 år. Hun er social- og sundhedshjælper, og han arbejder ved et entreprenørfirma. De bor i eget hus i Svenstrup i Nordjylland, og de ville naturligvis gerne have flere penge til rådighed, når de faste udgifter var betalt. Parret savnede også et overblik over deres pensioner og forsikringsordninger, for især René havde i mange år betalt til flere forskellige ordninger.uvildig økonomisk rådgivning, finansoptimering, optimering, økonomi, privatøkonomi, lån, gæld,

Bedre styr på gælden

De kontaktede derfor Jesper Olesen for at få hans vurdering, og det stod hurtigt klart, at de kunne spare særdeles mange penge ved at omlægge dele af deres økonomi.
Parret havde et realkreditlån, et boliglån i banken og en kassekredit. Jesper Olesen anbefalede dem at tage et nyt F5-lån med afdragsfrihed, og det giver en besparelse på 1500 kr. i renter hver måned.
– Det betyder, at de kender deres boligudgift i de næste fem år, og de skal betale mindre til realkreditten i den periode. Det har givet dem luft til at betale hurtigere af på deres banklån, og den kassekredit, som de havde til en dyr rente, er fjernet, forklarer Jesper Olesen, som har 21 år i bankverdenen og syv år som uvildig økonomiske rådgiver bag sig.
Om tre-fire år er boliglånet i banken betalt, og de penge, parret sparer på boliglånet, skal lægges oven i de 3000 kr., som de allerede nu har fået i ekstra rådighedsbeløb hver måned.

Det er ikke mindst Jesper Olesens evne til at forklare indviklede økonomiske problemstillinger på en let forståelig måde, der har imponeret parret fra Svenstrup.

– Når han forklarede, hvordan det hele hang sammen, så var det let at forstå. Han bruger ikke en masse svære ord, men han forklarer tingene, så alle kan være med, og så føler man sig tryg, siger Rikke og René Søholm samstemmende.

Udgifter kraftigt reduceret

Som så mange andre havde de svært ved at gennemskue deres pensionsordninger og forsikringsordninger, der eksempelvis hjælper dem, hvis de helt eller delvist bliver uarbejdsdygtige. Især René Søholm havde flere forskellige ordninger, og det viste sig, at han var voldsomt overforsikret i forhold til tab af erhvervsevne. Faktisk havde han en dækning på 150 procent.

– Han betalte alt for mange penge til forsikringer, han aldrig ville få brug for. Jeg ser tit, at folk er overforsikrede og betaler i dyre domme for noget, de aldrig kan komme til at bruge. Jeg ser også tit, at bankerne ikke er opmærksomme på det, fortæller Jesper Olesen.finansoptimering, optimering, økonomi, økonomisk, rådgivning, uvildig, bonus, besparelser

En tilpasning af René Søholms forsikringsordninger betyder, at han slipper for at betale 15.000 kr. om året til ordninger, der var overflødige. Samtidig har ægteparret fået en væsentligt bedre dækning ved død, og det koster dem kun 100 kr. om måneden.

– Nu ved vi, hvor vi står i forbindelse med sygdom eller død, og det er altså vigtigt at vide, hvis en dag tragedien rammer, siger René Søholm, der også glæder sig over, at deres pensionsordninger nu er i overensstemmelse med de ønsker, de har til deres økonomi, når de bliver pensionister.

Forhandlede med banken

Svenstrup-parret lod Jesper Olesen tage kontakt til deres pengeinstitut for at forhandle på deres vegne.

– Vi fik det fuldstændig, som vi gerne ville have det. Når det er Jesper, der kontakter banken, kan de jo med det samme høre, at han har styr på det hele, og så er det jo nok lettere at få de betingelser, man gerne vil have, siger René Søholm.

I mange tilfælde forhandler Jesper Olesen med flere banker for at opnå de rigtige vilkår, men det var altså ikke nødvendigt i dette tilfælde.

For Rikke og René Søholm er det en stor lettelse, at de ved, hvordan deres økonomiske situation ser ud i de kommende år.

– Nu ved vi nøjagtig, hvordan vores økonomi er skruet sammen. Vi har fået det overblik, som vi ikke havde før, siger René Søholm.

Har du spørgsmål til uvildig økonomisk rådgivning, eller kunne du tænke dig at se hvordan uvildig økonomisk rådgivning kan hjælpe din økonomi? Så kontakt os og book et gratis møde allerede idag. Vil du gerne modtage gratis økonomiske råd og seneste nyt i økonomiverdenen? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev lige her.

[top]