02 aug 2017

Tag dig i agt når du skal vælge billån

0 Kommentarer

Står du og er på jagt efter en ny bil, som købes i Danmark, og er du i tvivl om hvilket billån du skal have? Så pas på, at du ikke blot hopper på det umiddelbare attraktive forhandlerlån.

Forhandlerlån er ikke nødvendigvis det billigste lån

Selvom at bilforhandleren lokker dig med en lavere rente end banken, kan det gå hen og ende med at være en dyrere løsning med skjulte omkostninger. finansoptimering, billån, uvildig økonomisk rådgivning, privatøkonomi,

Idag er det ganske normalt, at din bilforhandler tilbyder lån til at købe din spritnye bil. Som med de fleste af disse forbrugslån, kan billånet også umiddelbart se meget indbydende ud. Som nævnt ovenfor lokker bilforhandlerne med lave renter – men du skal tage dig i agt for lånets etableringsomkostninger. Disse omkostninger kan, alt efter lånets varighed, medføre en markant højere pris for dig.

Læs også vores tidligere indlæg på økonomibloggen, der handler om bilkøb i udlandet. Her skal du være opmærksom på, at du ikke falder i importfælden.

Mybanker har lavet en undersøgelse på billån ved køb af en bil på 100.000,-, og har opstillet tre eksempler på lånearter og sammenlignet omkostningerne på tre forskellige løbetider:

  • Bilforhandler: 2,45 % i pålydende rente. Etableringsomkostninger på 18.250 kr.
  • Bank: 5 % i pålydende rente. Etableringsomkostninger på 4.650 kr.
  • Bank: 10 % i pålydende rente. Etableringsomkostninger på 4.650 kr.

ÅOP efter skat fordeler sig således:
2 år
Bank 5% = 9,6%
Bank 10% = 13,7%
Forhandler 2,45% = 24,9%

4 år
Bank 5% = 6,7%
Bank 10% = 10,8%
Forhandler 2,45% = 13,1%

6 år
Bank 5% = 5,8%
Bank 10% = 9,8%
Forhandler 2,45% = 9,3%

8 årfinansoptimering, billån, uvildig økonomisk rådgivning, privatøkonomi,
Bank 5% = 5,3%
Bank 10% = 9,3%
Forhandler 2,45% = 7,4%

Hvor lang tid skal du beholde din bil?

Eksemplet viser, hvor vigtigt det er, at du som bilejer har afgjort med dig selv, hvor lang tid du ønsker at have bilen og dermed lånet. Beholder du bilen i hele lånets længde på otte år, viser Mybankers undersøgelse nemlig, at banklånet på fem procent den billigste løsning.

Desuden skal du se på bilens værdi. Du kan nemlig risikere, at jo mindre det totale beløb for forhandlerlånet er, jo dyrere ender lånet ud med at være. Er du på jagt efter en lille og praktisk bil, bør du altså også regne efter, før du tager et lån.

Tør at kæmpe for de gode priser

Kæmp for de gode priser. Tag forhandlingerne op og stil dig ikke tilfreds med hvad som helst. Hos banken skal du argumentere for lavere renter. Hos bilforhandleren skal du få nedsat etableringsbeløbet så meget som muligt. Husk at en del af etableringsbeløbet går til staten – dette beløb kan ikke ændres. Beløbet som går direkte til bilforhandleren er det beløb, som du kan forhandle om.

Er du i tvivl om hvilket billån der passer til dig og din privatøkonomi, eller har du brug for hjælp til at forhandle dine lån, så kontakt endelig den afdeling hos Finansoptimering, som ligger tættest på dig. Med uvildig økonomisk rådgivning er du sikker på, at få det lån, som passer bedst til dig, din privatøkonomi og dine bilønsker. Du kan booke et gratis møde allerede idag, hvor vi sammen kigger på din økonomi.

[top]