11 sep 2017

Skal du betale skat af gevinst/tab på Bitcoins og kryptovalutaer?

0 Kommentarer

I et af vores tidligere indlæg kunne du læse om hvad Bitcoins og kryptovalutaer er, hvordan man investerer i Bitcoins, og hvorfor Bitcoins overhovedet har en værdi. Fik du ikke læst dette blogindlæg, så klik blot her.

Lovgivningen der regulerer gevinster på Bitcoins er fra før 1. verdenskrig

Flere og flere kender til kryptovalutaer såsom Bitcoin og Ethereum og flere og flere får øjnene op for de mange nye muligheder de bringer med sig, både i form af betalingsmuligheder og teknologi, men også som spekulation og investering. Det eneste problem er bare, at finansoptimering, bitcoins, krypto, valuta, skat, skattepligtig, den lov der regulerer gevinster på kryptovalutaer er fra før 1. verdenskrig.

En Bitcoin ekspert har gransket den danske lovgivning på området og kalder det en ”Gråzone baseret på gammel lovgivning”. Ser man på den seneste udvikling er værdien af Bitcoins og Ethereum eksploderet i vejret og har medført at dem der har været med på vognen er blevet mange penge rigere, hvad enten intentionen var spekulation eller interesse. Lige netop her er der en forskel, som er vigtig at holde sig for øje.

Din hensigt med at købe Bitcoins er altafgørende

Kryptovalutaer skal nemlig, ifølge skat, anses som en formuegenstand på lige vilkår som eksempelvis kunst. Det betyder altså at beskatningen af gevinster og tab hører under Statsskatteloven af 1922. Her er der mange spørgsmål, som er uklare om hvorvidt gevinster og tab skal medregnes den skattepligtige indkomst. Det er nemlig

sådan at gevinster som udgangspunkt er skattefrie, medmindre gevinsten eller tabet falder ind under kategorien ”handel i næring eller spekulation”. Det er altså hensigten på erhvervelsestidspunktet der bliver ekstremt afgørende i forhold til hvordan din gevinst skal håndteres. Hvis eksempelvis Bitcoins er erhvervet med den hensigt at kunne betale for en pizza hos den lokale pizzamand, så anses gevinsten af en kursstigning som skattefri.

finansoptimering, bitcoin, valuta, digital, uvildig, økonomisk, rådgivning, privatøkonomi, investeringDet er på samme vilkår, som et maleri, du har købt for mange år siden fordi du syntes det var flot, hvorefter kunstneren er blevet kendt og maleriet er steget i værdi og du nu sælger det ved flytning. Her er gevinsten også skattefri. Til gengæld, hvis kryptovalutaen er købt med henblik på videresalg og dermed at tage en gevinst hjem, så er det en helt anden snak. I dette tilfælde skal gevinsten eller tabet medregnes på den skattepligtige indkomst.

Ifølge kryptovalutaeksperten er det derfor afgørende hvilket formål du har haft i erhvervelsesøjeblikket. Har du haft formål med videresalg, skal du betale skat, men har du bare haft en almen interesse for Bitcoins og blockchain teknologien, så er din gevinst skattefri. Gevinstens størrelse har altså ingen betydning. Det betyder så

dermed også, at nogle der har tjent 1000 kr. skal betale skat, hvor en anden har tjent 1 mio. kr. ikke skal betale skat, fordi hensigten i erhvervelsestidspunktet er forskellig.

Sidder du med en interesse for at komme igang med investering i Bitcoins med det samme, så kan du let opsøge informationer online, hvor du finder masser af gode råd og guides til at komme igang med at købe dine første Bitcoins. Det er altid en fordel at samle informationer fra flere kilder og sammenligne dine resultater. Herefter kan du med fordel opsøge en investeringsrådgiver, som kan hjælpe dig med strategi, målsætning og risikovillighed, så du får det meste ud af din Bitcoin investering.

Har du spørgsmål til Bitcoins, kryptovalutaer eller investering, så kontakt os endelig.

[top]