10 nov 2016

Sæt turbo på din pension!

0 Kommentarer

Vil du gerne spare hurtigere op til din pension?

Din pension bør være en tid, som du ser frem til. De fleste har allerede en pensionsopsparing, som de indbetaler til. Men går det hurtigt nok? Synes du at udviklingen i din pensionsopsparing går for langsomt, så er der, hvis man ser bort fra, du muligvis bare sparer for lidt op, en hvis sandsynlighed for, at det skyldes én af følgende to faktorer:

  1. Din strategi/risikoprofil er ikke optimal. Mange har for lidt risiko i deres pensionsopsparing og går derfor glip af store afkast over tid, da risiko og afkast hænger sammen. Det er derfor vigtigt, at du løbende vurderer, om dit pensionsdepot har den rigtige fordeling mellem aktier og obligationer set i forhold til, hvornår pensionsopsparing, pension, uvildig økonomisk rådgivningpengene skal bruges, og dit generelle ønske om risiko.Generelt set, bør man, jo yngre man er have desto større andel af aktier og andre højrisikoaktiver i sit depot, men det er selvfølgelig vigtigt også at inddrage den øvrige del af økonomien.

    Omvendt er det selvfølgelig vigtigt, at få tyndet ud i de risikofyldte aktiver, jo tættere man kommer på udbetalingstidspunktet. Vær dog her opmærksom på, at der for ratepensioners vedkommende, ved udbetalingsstart, kan være op til 25 år til pensionsdepotet er fuldt udbetalt.

  2. Dine omkostninger til pensionsselskab eller bank er for høje. En generel tommelfingerregel er, at man såfremt man lader sin bank eller pensionsselskab forvalte sine pensionsmidler, betaler mellem 2-2,5% i ÅOP. Dette kan ved en relativ lille indsats halveres, og effekten af dette har, ikke overraskende, en meget stor effekt på din opsparing. En person med et pensionsdepot på kr. 1.000.000 vil således med et afkast før omkostninger på 5% om året kunne se frem til ca. kr. 200.000 mere i opsparing efter 20 år, såfremt ÅOP sænkes med 1 procentpoint. Vel at mærke i nutidskroner.

Har du spørgsmål eller kommentarer til indlægget så kontakt os endelig. Husk at du altid kan sende en mail med et tema, som du ønsker, at vi skriver et indlæg om.

[top]