06 apr 2017

Sådan sparer du penge når du har bil

0 Kommentarer

Biludgifter er ofte en af de største poster i en økonomi, men hvis du er villig til at yde en lille indsats, kan du let spare penge på biludgifterne. Herunder finder du fem punkter i hverdagens økonomi og vaner, som du kan undersøge og tænke over, hvis du gerne vil have lidt ekstra luft i økonomien. Nogle af besparelserne vil kræve et længere forløb, før du kan se resultatet. Men faktisk forholder det sig sådan, at jo mere villig du er til at ændre kørevaner og jo mere tid du sætter af til besparelserne, jo mere kan du spare.

1. Start med at tænke smart allerede når du køber bil
Har du virkelig brug for den store bil? Kan en mindre model gøre det? Du bør overveje dette, da de mindre modeller ofte ikke blot er billigere, men også kører længere på literen og tilmed er billigere at forsikre. Tjek også modellens langvarige brug af brændstof – hvilken løsning passer bedst til dig?finansoptimering, besparelser, økonomi, bil

Et andet område, som du hurtigt kan spare penge på ved bilkøbet er ekstraudstyr. Overvej om du virkelig har brug for den touchskærm osv.

Kan du samle dine forsikrings- og garantiordninger i dit nuværende selskab er der ofte penge at spare. Kontakt dit forsikringsselskab og bed dem om at lave en god mængderabat til dig. Forsikringsselskabet bør være yderst interesseret i at du tilføjer endnu en forsikringsløsning hos dem, og belønner ofte medlemmer for at have samlet alle deres forsikringer hos dem. Det er en win-win situation for din økonomi.

Sidst men ikke mindst bør du udregne hvornår det er mest optimalt at sælge din bil, så du ikke taber penge på bilens startværdi. Typisk bør man beholde bilen i 5-7 år, før man skal overveje at købe en ny. Kontakt eventuelt din uvildige økonomiske rådgiver og få hjælp til udregningen.

2. Vær god mod din bil og spar penge
En bil kan bruge mellem 25-33% mere brændstof årligt, hvis den ikke bliver vedligeholdt. Med andre ord sparer du penge, hvis du er god mod din bil – det er da let.

Tjek lufttrykket i dine dæk jævnligt, da et forkert lufttryk kræver mere brændstof at køre på. Få også afbalanceret dækkene en gang om året, så du ikke ender med store udgifter grundet dårligt balancerede dæk gennem længere perioder.

Tjek din bils væskebeholdninger jævnligt. Eksempelvis nedsætter for lidt batterivand din batteri-levetid meget.

Kontroller dit oliefilter en gang om måneden da et beskidt oliefilter nedsætter selve motorens levetid. Derudover kan et beskidt oliefilter nedsætte kilometeren pr. liter med op til 10%. Tjek også oliestanden efter hver 1.000 – 2.000 kilometer og skift, hvis det er nødvendigt. I denne forbindelse bør du også skifte oliefilteret. Der står anbefalinger anvist i bilens manual.

3. Tænk når du tanker
Priserne på brændstof kan variere efter hvad tid på døgnet og hvad dag på ugen du tanker. Derudover har det også noget at sige hvor i landet du er, og hvor stor konkurrencen for udbyderne er i området. Undersøg derfor om du kan tanke et bestemt sted, på vej til eller fra destinationer du skal besøge. Hvis du blot bruger lidt tid på at planlægge din tankning, kan du spare en del penge.

4. Bilforsikringen gør en forskel
Kontakt dit forsikringsselskab og undersøg, hvor mange penge du kan spare ved at hæve din selvrisiko. Har du en stærk forsikringsprofil, eller er du elitebilist er der endnu større besparelser at hente. 

Før du køber en ny bil, kan du undersøge, om den bliver billigere eller dyrere for dig at have forsikret. Undersøg de forskellige modeller, så du undgår at blive presset på økonomien. Kører du i en ældre bil, så undersøg om det stadig er værd at have kaskoforsikring på din bil. Hvis bilens værdi er meget lav, er det ikke altid det værd at have kasko på sin bil.

At have en stærk forsikringsprofil vil give belønninger hos dit forsikringsselskab. Sigt efter at blive elitebilist – allerede her kan du opleve besparelser og mere luft i din økonomi.

5. Når du kører fra A til B
Først og fremmest bør du altid undersøge om samkørsel er en mulighed. Kan du køre med andre sparer du både brændstof, vedligeholdelse og antal kørte kilometer pr. år.

Se også på dine kørevaner. Er du en racer? Hvis du accelererer roligt og kontrolleret, undgår pludselige opbremsninger og holder en fast hastighed på større veje kan du nemlig spare en masse brændstof. Nogle biler viser idag, hvornår du bør skifte til næste gear. Følg instrukserne.

Det er frustrerende at skulle sætte sig ind i bilen om vinteren. Men undgå at varme bilen op i tomgang. Motoren bliver hurtigere varm ved at køre.

Har du spørgsmål eller kommentarer til indlægget eller dine biludgifter – eller har du andre metoder hvorpå man kan spare penge med bilen, så kontakt os endelig.

 

Denne artikel er inspireret af mikonomi.dk

[top]