01 jun 2016

Pension: Gode råd til pensionsopsparing

0 Kommentarer

Et foredrag om optimering

D. 25 maj holdt Finansoptimering et foredrag i samarbejde med 360 Wealth. Aftenens fokus lå på investering, optimering og SKAT.

Anders fra Finansoptimering fortalte om optimering af dagligdagens økonomi, pension og minimering af skjulte omkostninger.

Pensionopsparing – skab overblik!

Mange der har et godt overblik over økonomien her og nu, har ofte svært ved at se bare 5 år ud i fremtiden, og pensionstilværelsen kan i det hele taget være svær at skabe overblik over. For mange viser det sig , at økonomien i pensionstilværelsen ser væsentlig bedre ud end økonomien i arbejdslivet. Sådan en situation skaber en ubalance i økonomien, og her kan uvildig økonomisk rådgivning være til stor hjælp, således at de forskellige perioder i livet prioriteres rigtigt. Et eksempel som vi ofte møder, er familier med små børn der egentlig sagtens kan sætte deres pensionsopsparinger på hold i denne periode, så de har flere penge til rådighed i hverdagen. Men grundet manglende overblik over pensionstilværelsen ved familierne ikke, at de har denne mulighed. optimering, pension, investering, foredrag, skat, daglig økonomi, pensionsopsparing

Pensionsselskaberne kommer ofte med flere tommelfingerregler. Et klassisk eksempel er reglen, der fortæller, at man uanset indkomst skal have to tredjedele af sin indtægt, når man går på pension. Her kan man via uvildig økonomisk rådgivning gå ind og vurdere om dette er hensigtsmæssigt set i forhold til de samlede økonomiske forhold.
Når man følger pensionsselskabernes regler skal man være opmærksom på, at man ikke  kommer i klemme skattemæssigt. Vi ser flere eksempler på opsparinger, som er foretaget med fradrag i bundskatten. Men sparer man “for meget” op, kan der opstå et skrækscenarie med en pensionsopsparing, som skal til beskatning i topskatten.

Ved at få skabt økonomisk balance kan man få et samlet overblik over, hvor stor den reelle opsparing i økonomien er. Ønsker man at investere kan overblikket kan være med til at vise hvor stor en tidshorisont man kan lægge på investering af midlerne samt hvilken risiko man kan tage. Alt dette kan være med til at skabe et større afkast i sidste ende.

Har du spørgsmål eller kommentarer til foredraget, indholdet, pensionsopsparing eller din økonomi så kontakt os endelig.

[top]