01 feb 2018

Pas på indlåsningseffekten

0 Kommentarer

Rentestigninger og indlåsningseffekten

Står du over for at optage et fastforrentet lån med 30 års løbetid, eller omlægge dit eksisterende lån til et sådant, så bør du læse med her.finansoptimering, lån, indlåsningseffekten, aktieinvestering, investering, aktiv, passiv, forvaltning, uvildig, økonomisk, rådgivning

Du står nemlig overfor valget mellem 2% lånet, som ligger i kurs 98 eller 1,5% obligationen, som ligger i kurs 94. Mange vil sige nej tak til 1,5% lånet på grund af det større kurstab, men hvis de nuværende udsigter til stigende renter holder, er dette ikke et problem, idet kursen på obligationerne da blot vil falde yderligere.

Faktisk er 1,5% obligationen mere følsom over for rentestigninger end 2% obligationen, så umiddelbart er der altså meget, der taler for at vælge 1,5% lånet, såfremt man tror på rentestigninger.

Når man alligevel ikke skal vælge 1,5% lånet skyldes det indlåsningseffekten, som opstår, når en obligationsserie er meget lille, og derfor ejes af få investorer. Derved risikerer serien at blive så illikvid, at man i en indfrielsessituation kommer til at indfri til en højere kurs end en evt. rentestigning egentlig tilsiger.

Hos Finansoptimering arbejder vi dagligt med at analysere vores kunders økonomi, så vi kan rådgive om hvilke lån, der passer bedst til den enkelte økonomi. Hvis du står og skal optage et lån, og er du i tvivl om, hvilket lån der passer bedst til din økonomi, så kontakt os endelig. Vi sidder klar til at hjælpe. Du er også velkommen til at booke et gratis møde, hvor vi sammen kigger på din økonomi.

Husk også at deltage i vores gratis rådgiveraften d. 6. februar fra kl. 19-21. Her taler vi om skattefordele og pensionsoptimering. Du får mulighed for at stille alle de spørgsmål du vil, og vi går gerne i dybden med emner, som du ønsker at høre om. Du kan læse mere om vores gratis rådgiveraften på linket her. I forbindelse med pensionsoptimering kan du med fordel læse vores indlæg om de nye pensionsregler her.

[top]