13 jul 2017

Pas på importfælden når du køber bil fra udlandet

0 Kommentarer

Bilkøb i udlandet kan virke fristende – men pas på

Det kan gå hen og blive dyrere end forventet hvis du overvejer at importere den nye eller brugte bil fra udlandet. Flere sager har nemlig vist at skat og brugtbilforhandlerne ikke nødvendigvis tager højde for den givne markedssituation for din nye bil. Helt konkret drejer det sig om at skat opkræver registreringsafgifter på importerede biler ud fra en urealistisk høj udsalgspris.

Købes en bil i via import fra eksempelvis Tyskland, så skal registreringsafgiften beregnes ud fra ”den almindelige pris ved salg til en kunde i Danmark”. Problemet opstår så hvis der ikke sælges biler af den type og model i Danmark eller kun er solgt ganske få. I en sådan situation tager skat udgangspunkt i den nypris, som den importøren af den givne model oplyser til skat. Det betyder altså at man kan ende med at stå i en situation, hvor det havde været langt billigere at opstøve den ene bil, der er til salg på det danske marked og købe denne, end at importere denne fra udlandet. 

Prisdannelse sker ved udbud og efterspørgsel og dette er selvfølgelig også tilfældet for bilbranchen. Hvis en bil ikke efterspørges, så vil udbudsprisen falde og den sælges dermed med en stor rabat i forhold til nyprisen. Altså vil en bil med en nypris på 1 mio. sælges til eksempelvis 500.000 kr. hvis ingen vil købe den. Det betyder at ”de almindelige handler” lyder på 500.000 kr. men importøren oplyser 1 mio. kr. til skat og derfor kan man risikere at få en urealistisk høj registreringsafgift på sin importerede bil.

Der kan være mange årsager til at importørerne oplyser nyprisen og ikke markedsprisen på bilen til skat. En oplagt grund er at importbilerne er i direkte konkurrence med importørens egne biler og det giver dermed importøren incitament til at gøre det dyrere at importere biler i forhold til at købe biler fra den givne danske importør ved at oplyse nyprisen i stedet for markedsprisen.

Her er en kort opsummering: Skal du på jagt efter en ny bil og overvejer om det er billigere at importere den, så tjek det danske marked og se om der overhovedet er solgt biler af den model du er på jagt efter. Hvis ikke det er tilfældet, så vær meget opmærksom på forskellen mellem nypris og markedspris, så du undgår en stor uforudset ”efterregning” i registreringsafgift.

Har du råd til din nye bil?

Står du overfor et bilkøb, og ønsker du at få tjekket, om din privatøkonomi kan bære købet af din nye dyt? Så kontakt os endelig, eller book et gratis møde i afdelingen tættest på dig allerede idag. Vi kan også sagtens aftale et telefon- eller Skypemøde. Gennem uvildig økonomisk rådgivning sammensætter vi din økonomi, så du har bedre og hurtigere råd til din nye bil.

[top]