12 jan 2018

Nye regler for pension i 2018

0 Kommentarer

Før nytår vedtog folketinget helt nye pensionsregler, som kan have betydning for dig. Hos Finansoptimering har vi lavet en overordnet liste over de vigtigste punkter nedenfor:

finansoptimering, pension, pensionsopsparing, uvildig, økonomisk, rådgivning, økonomi, strategi,

  • Den maksimale indbetaling til aldersopsparing er ændret, så der fremover kan indbetales kr. 5.100 årligt, hvis man har mere end 5 år tilfolkepensionsalderen, og herefter kr. 46.000 årligt, hvis der er mindre end 5 år til folkepension. Dog vil det fra 1. april 2018 gælde, at hvis man har taget hul på ratepensioner eller livrenter, da kan man kun indbetale kr. 5.100 årligt, også selv om man har mindre end 5 år til folkepensionsalderen. 
  • Udbetalingen af aldersopsparingen kan som hidtil ske som sum, men også som ratepension og livrente.
  • Aldersopsparing kan fremover senest udbetales ved 80 år, mod tidligere ved 75 år.
  • Pensioner tegnet efter 31.12.2017 kan fremover udbetales 3 år før pensionsalderen mod tidligere 5 år.
  • Udligningsskatten for store pensioner bortfalder.
  • Hvor ratepensioner tidligere kunne udbetales over 10-25 år, kan de fremover udbetales over 10-30 år.

Er din pensionsstrategi stadig optimal?

finansoptimering, gratis, uvildig, økonomisk, rådgivning, privatøkonomi, opsparing, skat,

Ovenstående ændringer kan synes beskedne, men åbner blandt andet op for nye muligheder for at undgå modregning i folkepensionens tillæg. Det er er derfor vigtigt, at forholde sig aktivt til, hvorvidt ens plan for såvel indbetaling til- som udbetaling af pension fortsat er optimal. Er du i tvivl bør du søge uvildig økonomisk rådgivning.

Har du spørgsmål til din pension, de nye ændringer eller indlægget, er du velkommen til at kontakte Finansoptimering. Du har også altid mulighed for at booke et gratis og uforpligtende møde hos den afdeling, som er tættest på dig.

Du er også velkommen til at deltage i vores gratis rådgiver aftener, hvor vi går i dybden med flere økonomiske temaer – herunder pension. Du kan læse mere om alle rådgiver aftenerne og finde links til tilmedinger på dette link. Tilmelding er gratis, og du har som altid mulighed for at tage en ekstra deltager med.

[top]