22 jul 2016

Lige nu: Lav rente på fastforrentede lån

0 Kommentarer

Sommeren er over os, og hos Finansoptimering er vi i fuld gang med at planlægge de kommende foredrag i efteråret. Vi er glade for at kunne fortælle, at vi igen kommer til at holde foredrag i samarbejde med Krifa. Vi kommer også selv til at byde på gratis foredrag og webinarer om forskellige økonomiske emner. Idag byder vi dog på et godt råd – læs med nedenfor:

Overvej om du bør omlægge dine fastforrentede lån

Det har den sidste måned igen været muligt, at finansiere sin bolig med 30 årige fastforrentede lån, med en rente på kun 2 %.

Kursen er ikke helt så attraktiv som set tidligere, p.t. ca. 97,3, men har man  i dag et fastforrentet lån på 3,5% eller derover vil det for de fleste kunne betale sig at omlægge.lån, fastforrentede lån, fastforrentet lån, fiinansoptimering

Du får en økonomisk besparelse, men skal altså være opmærksom på, at din restgæld  samtidig øges, grundet ovenstående kurstab.

Har du i dag lån med variabel rente, afhænger den økonomiske fordel ved omlægning præcis som ovenfor af hvad din nuværende rente er.  For de fleste vil det derfor samlet set blive dyrere at omlægge fra variabel rente til fast rente, men til gengæld får man sikkerhed for ydelsen de næste 30 år og mulighed for at spekulere i en skattefri kursgevinst, såfremt renteniveauet skulle stige.

Måske står du og overvejer et forældrekøb? Tag dette råd med i dine tanker, og læs eventuelt også vores artikel om at lave et stabilt forældrekøb. Har du spørgsmål til fastforrentede lån, renter, forældrekøb eller andre områder i din økonomi, så sidder vi klar på telefonerne.

 

[top]