13 apr 2016

Aldersopsparing: Hvornår bør du indbetale til aldersopsparing?

0 Kommentarer

Aldersopsparing

Tænker du også nogle gange over, hvornår man egentlig har den største fordel ved at indbetale til aldersopsparingen? Finansoptimering rådgiver dagligt om aldersopsparing og vi har her sammensat 7 situationer, hvor vi kort forklarer hvordan situationen er en fordel. Har du spørgsmål, eller ønsker du en snak om din aldersopsparing? Så kontakt os endelig!

7 situationer, hvor man med fordel kan indbetale til aldersopsparing

  • Personen ligger i topskat, har udnyttet maks. indbetaling til ratepension, kunne godt fjerne mere topskat ved indbetaling til livrente, men ønsker det ikke, grundet livrentens struktur.
  • Personen ligger i topskat. Har fjernet al topskat ved indbetaling til ratepension og livrente. Har fortsat opsparing i sipension, opsparing, indbetaling, investering, aldersopsparingn økonomi, og indbetaler derfor til aldersopsparing, grundet den lempeligere beskatning af afkast af pensioner ift. beskatningen af afkast af frie midler.
  • Personen ligger i topskat. Udnytter fuldt ud indbetaling til ratepension og indbetaler derudover så meget til livrente, at de samlede udbetalinger ved pensionering når topskattegrænsen. Yderligere indbetaling til livrente vil altså give fradrag i topskat, men de øgede udbetalinger vil også blive beskattet i
    topskat. Vælger derfor grundet livrentens struktur plus topbeskatning at indbetale til aldersopsparing i stedet.
  • Personen ligger enten i topskat eller bundskat. Yderligere indbetaling til ratepension eller livrente vil øge modregningen i personens folkepensionstillæg.
  • Personen ligger i bundskat. Yderligere indbetaling til pensioner med løbende udbetaling skaber ikke modregning i folkepensionens tillæg, men reducerer beskæftigelsesfradraget. Grænsen for maksimalt beskæftigelsesfradrag er en løn på kr. 337.349
  • Personen har ingen personlig indkomst, men lever af afkast af sin formue, kapital- og aktieindkomst. Personen får dermed ikke fradrag for indbetaling til pensioner med løbende udbetaling, og vælger derfor at indbetale maksimalt til aldersopsparing, grundet den lempelige beskatning af afkast.
  • Personen har likvid formue på mere end kr. 82.600 og benytter indbetaling til aldersopsparing til at komme under denne grænse, så vedkommende er berettiget til ældrecheck.
[top]