13 apr 2018

Husk at tage stilling til eventuel udbetaling af dine efterlønsbidrag

0 Kommentarer

Har du overvejet, om det er en fordel at få udbetalt dine efterlønsbidrag? Frem til den 1. juli i år har du mulighed for at få de indbetalinger du har foretaget frem til 22. juni 2017 udbetalt skattefrit. Beløbet andrager ca. kr. 110.000 for de har betalt mest til ordningen.

Din alder har betydning

Er du født efter den 1. januar 1956 eller senere skal du passe særligt på, idet modregning af dine øvrige pensioner ikke kan undgås. Livsvarige ydelser modregnes med 64% af ydelsen mens aldersopsparinger og kapitalpensioner, samt ratepensioner der ikke udbetales i efterlønsperioden, modregnes med 4% af depotværdien.finansoptimering, pension, økonomi, efterlønsbidrag, uvildig, økonomisk, rådgivning, privatøkonomi, efterløn, bidrag

Skal du beholde eller få udbetalt dine efterlønsbidrag?

Det er altså ikke helt ukompliceret, og for mange kan det vise sig at være en fordel at tage deres efterlønsbidrag ud. Husk også at du ved at træde ud af ordningen, også sparer efterlønsbidragene fremover.

Før du siger ja til at få dine efterlønsbidrag udbetalt er det dog vigtigt at være opmærksom på 2 ting:

  • Der er ingen fortrydelsesret, så det er vigtigt at regne rigtigt.
  • Man siger også nej til seniorjobordningen, ifølge hvilken kommunen skal stille et job til rådighed, såfremt din dagpengeret udløber mindre end 5 år før efterlønsalderen.

Er du usikker på din jobsituation, skal du derfor overveje, uanset om det rent økonomisk kan betale sig, at se efterlønsordningen som en slags forsikring, og holde fast i denne ordning.

Spørg Finansoptimering 

Har du spørgsmål til indlægget, pension, efterløn eller andet omkring din privatøkonomi så kontakt os endelig. Hos Finansoptimering får du uvildig økonomisk rådgivning, og vi arbejder hver dag med at optimere danskernes økonomi. finansoptimering, pension, økonomi, efterlønsbidrag, uvildig, økonomisk, rådgivning, privatøkonomi, efterløn, bidrag

Du har altid mulighed for at booke et gratis og uforpligtende møde, hvor vi skaber et overblik over din økonomiske situation, sætter målsætninger sammen, baseret på dine ønsker og behov, og finder den sammensætning af løsninger, som passer til netop din økonomi, så du får det største afkast. 

[top]