20 jul 2017

Har du et skattefradrag til at ligge på loftet?

0 Kommentarer

Har du gamle ting på loftet og tænker at en oprydning står for døren, så vent med at køre det hele på lossepladsen. De gamle ting kan nemlig udgøre et skattefradrag, hvis de har værdi for andre og man derefter skiller sig af med tingene på den rigtige måde. finansoptimering, skattefradrag, uvildig, økonomisk, rådgivning, privatøkonomi

Få vekslet dine gamle skatte til skattefradrag

Rent faktisk kan gamle ting veksles til et skattefradrag hvis man forærer dem som en gave til et museum eller en anden

kulturinstitution. Det opnåelige skattefradrag svarer til gavens værdi og hvis din gave er flere millioner værd, så får du fradrag for hele beløbet. Der er nemlig ingen øvre grænse for skattefradraget.

Er du som privatperson ejermand af gamle tallerkener, malerier, udstoppede dyr eller andre ting, som har værdi, så kan disse anvendes i skattefradragsordningen.

Kunst, kulturhistorie og naturhistorie er nøgleordene

Der er dog nogle betingelser som skal opfyldes inden man kan få skattefradraget skrevet på sin årsopgørelse. Genstandene som man vil forære væk skal være af kategorien kunstværker eller kulturhistoriske eller naturhistoriske genstande.  En kulturhistorisk genstand defineres som en menneskeskabt genstand, der indeholder eller tillægges en fortælling og betydning for menneskelig aktivitet og tænkning. En naturhistorisk genstand er naturskabt og indeholder en fortælling om naturen, dens struktur, processer eller funktioner. Gaven kan kun afleveres til en kulturinstitution, som modtager offentlig støtte og institutionen skal frivilligt gå med til at modtage gaven, da nogle institutioner får flere gaver end de kan modtage.

Til sidst værdifastsætter kulturinstitutionen værdien af gaven og denne skal være mere end 500 kr. værd og derefter indberette denne værdi til skat.

Ingen grænser for skattefradragenes størrelser

Fradraget gives som en ligningsmæssigt fradrag og derfor vil det for de fleste udgøre 28 %. Altså vil der opnås et fradrag på 5.000 kr. hvis din gave har en værdi af 18.000 kr.

finansoptimering, skattefradrag, uvildig, økonomisk, rådgivning, privatøkonomi

Der er nogle betingelser som skal være opfyldt, hvis du skal kunne få et fradrag for dine gamle ting på loftet, men det er værd at undersøge om der skulle ligge skatte begravet, som har en værdi for nogle kulturinstitutioner – for der er ingen øvre grænse for fradragets størrelse.

Har du spørgsmål til dit skattefradrag eller andre områder af din økonomi så kontakts os, eller book et gratis møde hos afdelingen tættest på dig. Så ser vi  sammen hvad uvildig økonomisk rådgivning kan gøre for dig.

[top]