25 aug 2017

Denne form for sommerhus er stadig meget billig at købe

0 Kommentarer

Prisen på et sommerhus er steget markant

Man hører mere og mere om ”vækstområderne” altså omkring København og Aarhus og de enormt høje kvadratmeterpriser, man skal punge ud med for at få fat i en ejerlejlighed. Bare fra juni til juli steg priserne 7,3 % i København, når man tager højde for sæsonudviklingen og anvender et 3-måneders glidende gennemsnit ifølge Homes ejerlejlighedsprisindeks. Det betyder altså at kvadratmeterpriserne er over 40.000 kr. Med priserne presset så højt op er der mange der begynder at kigge andetsteds og det med stor forståelse, når man skal give ca. 3,5 mio. for 90 kvadratmeter. finansoptimering, sommerhus, investering, uvildig økonomisk rådgivning, privatøkonomi,

Har man dog et sted at bo, og vil man gerne opleve lidt af den danske sommer, så er sommerhuset en mulighed. Eller det vil så sige, at priserne på allerede eksisterende sommerhuse også steget markant. Her er der også tale om skyhøje kvadratmeterpriser. Kvadratmeterpriserne på sommerhuse er nemlig på niveauer over 2015 og 2016.

Fritidsgrunde kan være din løsning

Heldigvis er der andre muligheder for at komme ind på markedet. Her kommer de såkaldte fritidsgrunde ind i billedet. Priserne på fritidsgrundene rundt om i landet er faldet og faldet de sidste 10 år ifølge Boliga.dk. Markedsvilkårene har gjort at udbuddet af fritidsgrunde er steget meget over de sidste år men samtidig har efterspørgslen forblevet nogenlunde den samme, hvilket har medført et prisfald, idet sælgerne har måttet sætte priserne ned for at tiltrække flere købere.

I august blev fritidsgrundene udbudt til 310 kr. pr kvadratmeter, hvilket er 24 kr. mindre end sidste år og 160 kr. mindre end for 10 år siden. Altså vil en grund på 1.000 kvadratmeter koste 310.000 kr. Sammenligner man med priser fra markedet i 2008, så er det næsten en besparelse på 50 %, og det er værd at tage med. Det giver nemlig mulighed for at man kan bygge sit eget fritidshus på grunden, og få lige præcis dét man gerne vil have.

Ser man på et gennemsnit over Region Sjælland, så koster en fritidsgrund 250.000 kr. og et 70 kvadratmeter fritidshus ca. 700.000 kr. Altså skal der ikke mere til end 950.000 kr. førend både grund og fritidshus er klar til at blive brugt.

Konklusionen er dermed at du kan flytte ind i et helt nyt hus, som du gerne vil have det og spare nogle penge, da sommerhusenes gennemsnit på landsplan er 1,4 mio. kr.

finansoptimering, sommerhus, investering, uvildig økonomisk rådgivning, privatøkonomi,

Grund, nyt hus, den danske sensommer – og så med en god besparelse, det er noget vi alle kan sætte os ind i. Så går du med et ønske om et sommerhus med god økonomi, så kontakt endelig din afdeling hos Finansoptimering som er tættest på dig. Sammen tjekker vi mulighederne på markedet, og finder den bedste løsning til dig.

Har du spørgsmål til sommerhus, eller kunne du tænke dig at investere i sommerhus, så kontakt os endelig. Book også et gratis møde ved den afdeling hos Finansoptimering, som er tættest på dig. Via uvildig økonomisk rådgivning sammensætter vi din økonomi på den mest optimale måde og gennemgår økonomien fra ende til anden, så du opnår alle de besparelser, som er mulige for dig.

[top]