26 mar 2018

Optimer dit barns børneopsparing

0 Kommentarer

Giv dit barn en god start med en børneopsparing

I disse tider, hvor boligpriserne tilsyneladende kun kender en vej, kan det være vigtigere end nogensinde, i god tid, at igangsætte en opsparing, så ens barn får lettere ved at komme ind på boligmarkedet.finansoptimering, privatøkonomi, uvildig, økonomisk, rådgivning, børneopsparing, opsparing, økonomi Reglerne er for nylig blevet ændret, så der fremover kan indbetales maksimalt kr. 6.000 pr. barn pr. år til børneopsparing, hvor fordelen ligger i, at afkastet er skattefrit for barnet. Der kan maksimalt indbetales kr. 72.000 i alt.
Med det nuværende renteniveau kan det være svært at opnå et fornuftigt afkast, ved at have pengene stående på en traditionel børneopsparing i banken, men midlerne må gerne placeres i værdipapirer, hvor vi i så fald anbefaler, at der benyttes passivt forvaltede investeringsforeninger med lave omkostninger. Husk at tage stilling til tidshorisont og ønske om risiko, så det potentielle afkast maksimeres.

Skattefrie gaver

Udover børneopsparingen må man også gerne give sine børn skattefrie gaver på op til kr. 64.300 pr. forælder per. år, men man skal være opmærksom på, at afkastet vil blive beskattet hos forældrene, hvorved en del af fidusen forsvinder.
Er det derimod bedsteforældrene, der giver gaven, vil afkastet blive beskattet hos barnet, og ved at benytte en lagerbeskattet investeringsforening, udnyttes barnets frikort, da disse investeringsforeninger løbende beskattes af afkastet, uanset om det er realiseret eller ej.

Overvej også en aldersopsparing til dit barn

Som en sidste mulighed nævnes aldersopsparing, der ikke har begrænsning for, hvor tidligt den kan startes. Fordelen ligger her i en lav beskatning af afkast i forhold til beskatning af frie midler, og giver derfor først for alvor mening, når de 2 førstnævnte muligheder er udnyttet. Der kan maksimalt indbetales kr. 5.100 pr. år til aldersopsparing, så længe der er mere end 5 år til folkepensionsalderen.

finansoptimering, privatøkonomi, uvildig, økonomisk, rådgivning, børneopsparing, opsparing, økonomiHos Finansoptimering yder vi dagligt uvildig økonomisk rådgivning til danskerne. Har du spørgsmål til børneopsparing, privatøkonomi eller andet, så kontakt os endelig. Der er også altid mulighed for at booke et uforpligtende møde, hvor vi sammen skaber et overblik.

[top]