10 aug 2016

Aldersopsparing: en overset pensionsmulighed

0 Kommentarer

Aldersopsparingen blev indført som afløser for kapitalpensionen i 2013, men står fortsat i skyggen af de øvrige pensionsformer, hvilket er ærgerligt, da det er en af de mest attraktive opsparingsmuligheder.

Årsagen til den manglende popularitet skyldes formentlig blandt andet den manglende fradragsmulighed for indskuddet,  på maksimalt kr. 28.900 p.a. (2016) . Det er dog sådan, at aldersopsparingen er mere gunstig end kapitalpensionen, der gav fradrag i ca. 37% og var belagt med en afgift på 40% ved udbetaling.

En anden misforståelse er, at pensionsordninger med fradragsmulighed giver et større afkast end ordninger uden, på grund af den udskudte skat, men dette er ikke korrekt idet nettoafkastet vil være præcis det samme.aldersopsparing

Nedenfor følger en oversigt over fordele og ulemper ved aldersopsparing.

Fordele ved en aldersopsparing

  • Lavere beskatning af afkastet, som p.t.  kun beskattes med 15,3 procent årligt. Ved opsparing i frie midler beskattes afkastet med minimum 27 %
  • Du undgår modregning i folkepensionens tillæg.
  • Der kan indbetales på ordningen  – selv om du har fået en udbetaling.
  • du skal ikke betales skat eller afgift af udbetalingerne, da du ikke har fradrag for indbetalingerne.
  • Det er en fleksibel ordning, som fra pensionering kan udbetales helt eller delvist i op til 15 år.

Ulemper ved en aldersopsparing

  • Ordningen kan ikke ændres til ratepension eller en livrente.
  • Der opnås ikke fradrag for indbetalingerne.

Du kan læse mere om, hvornår det kan betale sig for dig at indbetale til aldersopsparing her: 7 situationer: Her kan det betale sig at indbetale til aldersopsparing.

Har du spørgsmål til din økonomi, aldersopsparing eller andet så kontakt os endelig. Vi sidder klar på telefonerne og tilbyder også et gratis og uforpligtende møde.

[top]