10 aug 2016

7 situationer: Her kan det betale sig at vælge aldersopsparing

0 Kommentarer

Aldersopsparing er en overset form for pensionsopsparing. Har du tænkt over, hvornår det egentlig kan betale sig at indbetale til aldersopsparing? Her kommer 7 situationer, hvor man med fordel kan indbetale til denne form for pensionsopsparing:

  • Personen ligger i topskat, har udnyttet maks. indbetaling til ratepension, kunne godt fjerne mere topskat ved indbetaling til livrente, men ønsker det ikke, grundet livrentens struktur.
  • Personen ligger i topskat. Har fjernet al topskat ved indbetaling til ratepension og livrente. Har fortsat opsparing i sin økonomi, og indbetaler derfor til aldersopsparing, grundet den lempeligere beskatning af afkast af pensioner ift. beskatningen af afkast af frie midler.
  • Personen ligger i topskat. Udnytter fuldt ud indbetaling til ratepension og indbetaler derudover så malders-opsparing_finansoptimering, aldersopsparing, finansoptimeringeget til livrente, at de samlede udbetalinger ved pensionering når topskattegrænsen. Yderligere indbetaling til livrente vil altså give fradrag i topskat, men de øgede udbetalinger vil også blive beskattet i topskat. Vælger derfor grundet livrentens struktur plus topbeskatning at indbetale til aldersopsparing i stedet.
  • Personen ligger enten i topskat eller bundskat. Yderligere indbetaling til ratepension eller livrente vil øge modregningen i personens folkepensionstillæg.
  • Personen ligger i bundskat. Yderligere indbetaling til pensioner med løbende udbetaling skaber ikke modregning i folkepensionens tillæg, men reducerer beskæftigelsesfradraget. Grænsen for maksimalt beskæftigelsesfradrag er en løn på kr. 337.349,-.
  • Personen har ingen personlig indkomst, men lever af afkast af sin formue, kapital- og aktieindkomst. Personen får dermed ikke fradrag for indbetaling til pensioner med løbende udbetaling, og vælger derfor at indbetale maksimalt til aldersopsparing, grundet den lempelige beskatning af afkast.
  • Personen har likvid formue på mere end kr. 82.600 og benytter indbetaling til aldersopsparing til at komme under denne grænse, så vedkommende er berettiget til ældrecheck.

Du kan læse mere om hvad aldersopsparing er samt fordele og ulemper i vores blogindlæg her: Aldersopsparing: En overset pensionsmulighed.

Har du spørgsmål til indlægget, din økonomi eller andet, så kontakt os endelig. Vi sidder klar til at hjælpe.

[top]