24 apr 2017

10 måder at spare penge som udeboende

0 Kommentarer

Spar penge med disse 10 råd

At være udeboende er ofte ensbetydende med en presset økonomi. Der skal spares penge, hvor der kan. Vi har samlet ti måder at spare på, som du let kan implementere i din hverdag.

1. Studierabat
Mange restauranter, caféer og butikker tilbyder rabat til studerende – også selvom de ikke skilter med det. Vær ikke bange for at spørge, når du er ude og vifte med kortet. Der kan være mange penge at spare.

2. Meld dig ind i Danmark
Ved at melde dig ind i Sygeforsikring Danmark får du tilskud til tandlægebesøg, vaccinationer, behandlinger og meget mere. Du slipper med kr. 325,- i kvartalet og sådan et medlemsskab er hurtigt tjent hjem, hvis du gør brug at dine tilskud.

3. Køb brugte studiebøger
Hvis du er studerende, kan du spare penge ved at købe dine studiebøger brugte. Der findes et utal af netværker, hvor du kan efterspørge på og sælge studiebøger. penge, økonomi, spar, finansoptimering

4. Få lavet ekstranøgler
Når du overtager din nye bolig, får du ofte udleveret flere sæt nøgler. Hav et sæt i dit nøglebundt og placer de andre sæt ved venner eller familie i tilfælde af, at du låser dig ude eller mister dine egne nøgler

5. Meld dig ind i en fagforening
Ved at melde dig ind i en fagforening kan du opnå fordele uanset om du er studerende eller på arbejdsmarkedet. Der ydes juridisk bistand, du kan få rådgivning om job og studie og du kan ofte opnå rabatter på f.eks. dine forsikringer.

6. Bruger du det ikke mere? Så SÆLG
Ryd ud i dine ting og skabe engang imellem og frasorter de ting, som du ikke bruger. Du kan sælge tingene på loppemarked eller på internettet. Det er let tjente penge, som du kan bruge til en hyggelig cafétur, en tur i biografen eller andet sjov, som du måske ellers ikke havde råd til i denne måned.

7. Kun 1 medielicens
Hvis du bor med din kæreste, behøves i kun en medielicens. Tjek også om du er licenspligtig på DR’s hjemmeside, hvor du også let kan framelde dig licensen.

8. Sluk for el-apparaterne
Du kan spare rigtig mange penge på el, hvis du slukker for dine apparater, når du ikke bruger dem. At have apparaterne på standby trækker stadig strøm og du skal slukke på stikkontakten, før du helt afbryder strømmen.

9. Lav en madplan
Strukturer dine indkøb, lav en madplan og stræb efter kun at handle ind én eller to gange om ugen. Der er mange penge at spare på mad så brug lidt tid på at undersøge tilbuddene og lav en indkøbsliste. På den måde undgår du impulskøb og madspild.

10. Mobildata eller internet?
Undersøg om det er billigere for dig at udvide din datapakke på mobilen og bruge netdeling. I nogle tilfælde kan det være billigere i længden. Du sparer også oprettelsesgebyrerne på det trådløse internet.

Har du spørgsmål til indlægget, så kontakt os endelig.

[top]